Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 63g47kcal1.2g9.6g0.1g0.6g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Korppujauho 3.8g14kcal0.4g2.8g0g0.2g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 5g34kcal1.3g0.3g2.9g0.6g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g1.9g1.1kcal0.2g0.3g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g255kcal8g26g12.6g5.6g
Valittu annoskoko83g128kcal4g13g6.3g2.8g
Annoskoko puolitettuna42g64kcal2g6.5g3.2g1.4g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.7g7.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417