Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali42g8.9kcal0.5g1.4g0.1g0.9g
Sipuli 2.5g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Maustekurkku sokerisuolattu 4.7g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka3.1g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.3g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 13g28kcal2.2g0g2.1g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g1.6g4.4kcal0.5g0g0.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.7g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g4.7g5.6kcal0.2g0.2g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g107kcal7g5.6g6g2.2g
Valittu annoskoko83g53kcal3.5g2.8g3g1.1g
Annoskoko puolitettuna42g27kcal1.8g1.4g1.5g0.6g
Arvot/100g100g64kcal4.2g3.4g3.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493