Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 281g429kcal54.2g0g23.6g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl94g281kcal8g50.6g4.2g2.1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl8.1g73kcal0g0g8.1g0g
Jäävuorisalaatti, rapea63g6.2kcal0.7g0.5g0.1g0.7g
Tomaatti 156g36kcal0.9g5.4g0.5g2.2g
Juustoraaste emmental punaleima94g365kcal27.2g0g28.1g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g63g26kcal1g5.6g0.3g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore31g7.8kcal0g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1640g2465kcal184.8g132.8g130g11g
Valittu annoskoko820g1233kcal92.4g66.4g65g5.5g
Annoskoko puolitettuna410g616kcal46.2g33.2g32.5g2.8g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760