Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Rypsiöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Tomaatti 1750g399kcal9.8g60.4g5.2g24.5g
Tomaattimurska 2000g588kcal11.2g106g4g38g
Kookosmaito 2000g4165kcal40.4g56.2g426.6g9.8g
Kalaliemikuutio 50g152kcal5g17g7g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri50g204kcal0g50g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g50g185kcal0.5g42g1.5g0g
Katkarapu 750g513kcal108.3g0g8.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16400g13566kcal363.4g711.2g1007g162.8g
Valittu annoskoko8200g6783kcal181.7g355.6g503.5g81.4g
Annoskoko puolitettuna4100g3392kcal90.9g177.8g251.8g40.7g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=175763