Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4202g2521kcal63g546.2g4.2g37.8g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g1050g1156kcal178.6g16.8g47.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g700g196kcal4.2g41.7g1.4g17.5g
Sipuli (kuorittu)700g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g35g36kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g438g263kcal4.4g19.7g17.5g2.6g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl700g840kcal23.8g25.2g70g0g
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Hillosipulisäilyke 350g170kcal4.1g33.2g0.7g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16408g11238kcal580g1444.2g341.4g152.2g
Valittu annoskoko8204g5619kcal290g722.1g170.7g76.1g
Annoskoko puolitettuna4102g2810kcal145g361.1g85.4g38.1g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725