Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3499g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl53g131kcal6.3g0.8g11.5g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g682g191kcal4.1g40.6g1.4g17.1g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Selleri, annos 50g18g2.4kcal0.2g0.5g0g0g
Palsternakka 210g134kcal1g24.8g0.8g9.4g
Kiinankaali 525g105kcal8.2g11.8g1.6g4.7g
Peruna, keskikokoinen 60g1469g882kcal22g191g1.5g13.2g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g1225g2694kcal134.7g24.5g232.7g1.2g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%350g385kcal9.4g9.4g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16408g9141kcal376.4g623.6g569.6g97.4g
Valittu annoskoko8204g4571kcal188.2g311.8g284.8g48.7g
Annoskoko puolitettuna4102g2285kcal94.1g155.9g142.4g24.4g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207501