Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4200g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)1400g252kcal25.2g25.2g4.2g28g
Sipuli 364g110kcal4.5g17.5g0.7g6.2g
Porkkana 560g183kcal3.5g31.1g1.1g14.3g
Peruna, vanha, kuorittu 560g426kcal10.5g86.8g1.1g5.6g
Parsakaali brokkoli 560g196kcal25.9g10.9g1.7g14g
Tomaattisose tomaattipyree 196g149kcal8.8g25.3g0.4g2g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g56g2.8kcal0.1g0.1g0.3g0g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Selleri, annos 50g280g39kcal2.8g8.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16408g2779kcal167g419.8g19.4g141.4g
Valittu annoskoko8204g1389kcal83.5g209.9g9.7g70.7g
Annoskoko puolitettuna4102g695kcal41.8g105g4.9g35.4g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211958