Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 514g118kcal9.3g12.3g1g10.8g
Sipuli (kuorittu)257g69kcal3.3g12.3g0.5g4.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g668g187kcal4g39.7g1.3g16.7g
Palsternakka 514g327kcal2.6g60.6g2.1g23.1g
Lanttu 2569g741kcal25.7g118.2g7.7g46.2g
Lohifilee, paistettu 1541g3403kcal313.4g0g240.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g13g94kcal0.1g0.1g10.3g0g
Fenkoli, annos 100g77g24kcal1g5.6g0.2g2.4g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g1028g1233kcal34.9g37g102.8g0g
Kananmuna 50g(kpl)514g647kcal56.5g1.5g46.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa514g1541kcal118.2g0g118.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16416g16769kcal1138g574.6g1062.4g207.2g
Valittu annoskoko8208g8385kcal569g287.3g531.2g103.6g
Annoskoko puolitettuna4104g4192kcal284.5g143.7g265.6g51.8g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=248043