Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 4860g42978kcal0g0g4860g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g2088g2714kcal273.5g6.3g173.3g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl360g508kcal16.9g33.1g34.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton360g76kcal1.1g5.8g0g0.4g
Valkoviinietikka (Rajamäen)360g72kcal0g23.4g0g0g
Ruokasuola jodioitu 180g4.6kcal1.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16416g92704kcal585.2g137.2g10135g0.8g
Valittu annoskoko8208g46352kcal292.6g68.6g5067.5g0.4g
Annoskoko puolitettuna4104g23176kcal146.3g34.3g2533.8g0.2g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485