Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 150g70kcal0.7g12.6g0.3g2.8g
Vispikerma Flora 20%187g411kcal5.6g9.3g37.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Sokeri 95g387kcal0g95.3g0g0g
Valkuainen (100g)37g16kcal3.7g0.6g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g250kcal7.4g51g0.9g2.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g37g24kcal1.3g0.1g9.3g0g
Sokeri 64g258kcal0g63.5g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen94g673kcal0g0g74.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1644g4278kcal43.2g483.8g245.4g10.8g
Valittu annoskoko822g2139kcal21.6g241.9g122.7g5.4g
Annoskoko puolitettuna411g1070kcal10.8g121g61.4g2.7g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147