Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 16g144kcal0g0g16.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha233g387kcal44.3g0g23.3g0g
Sipuli 58g18kcal0.7g2.8g0.1g1g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Paprikajauhe 1.2g3.7kcal0.2g0.2g0.2g0.4g
Täysjyväriisi 99g332kcal6g70.7g0.7g7.3g
Lihaliemijauhe/tiiviste 5.8g17kcal0.6g0.9g1.2g0g
Vesi291g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 117g120kcal4g21g1.2g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1645g2049kcal111.8g192g86g24.8g
Valittu annoskoko823g1024kcal55.9g96g43g12.4g
Annoskoko puolitettuna411g512kcal28g48g21.5g6.2g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316