Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1601g1219kcal30.1g248.2g3.2g16g
Porkkana 1601g523kcal9.9g89g3.2g40.8g
Vesi2135g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 64g566kcal0g0g64g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1067g352kcal35.2g52.3g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss1067g566kcal60.8g56.6g5.3g33.1g
Arkirae (Valio), annos 100g534g374kcal64g18.7g5.3g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas123g381kcal12.3g76.1g2.8g22.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16448g7995kcal427.2g1087g167.8g224.6g
Valittu annoskoko8224g3997kcal213.6g543.5g83.9g112.3g
Annoskoko puolitettuna4112g1999kcal106.8g271.8g42g56.2g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369