Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 225g86kcal2.2g15.5g0.4g5.6g
Kaali, valkokaali225g48kcal2.7g7.6g0.4g4.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Voi 15g106kcal0.2g0.1g11.9g0g
Kasvisliemikuutio 12g38kcal1.2g1.7g2.9g0.2g
Viinietikka 11g2.3kcal0g0.1g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g223g713kcal25.6g0g42.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1647g2046kcal66.8g60.8g116.2g24.8g
Valittu annoskoko823g1023kcal33.4g30.4g58.1g12.4g
Annoskoko puolitettuna412g512kcal16.7g15.2g29.1g6.2g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310