Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 399g252kcal12g19.1g14g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta133g479kcal17.3g93g2.8g4.7g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 40g114kcal6.2g0.1g10g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Voi 67g482kcal0.8g0.3g54g0g
Tattarijauhot, annos 100g166g588kcal11.6g126.3g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1648g3859kcal101g478g168.4g12.2g
Valittu annoskoko824g1929kcal50.5g239g84.2g6.1g
Annoskoko puolitettuna412g965kcal25.3g119.5g42.1g3.1g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599