Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 3987g2522kcal119.6g191.4g139.5g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1329g4785kcal172.8g930.3g27.9g46.5g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 399g1136kcal61.8g0.8g99.7g0g
Hiiva 199g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Voi 665g4821kcal7.9g2.7g540.3g0g
Tattarijauhot, annos 100g1661g5881kcal116.3g1262.6g33.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16480g38585kcal1009.2g4780g1682.8g120.6g
Valittu annoskoko8240g19293kcal504.6g2390g841.4g60.3g
Annoskoko puolitettuna4120g9646kcal252.3g1195g420.7g30.2g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599