Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g25g81kcal2.5g18.7g0.5g2.7g
Linssi-punainen (raaka)36g108kcal8.9g17.7g0.4g3.2g
Juuriselleri 51g16kcal0.6g2.3g0.1g1.6g
Palsternakka 57g36kcal0.3g6.7g0.2g2.5g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Valkokaali keräkaali 188g52kcal2.2g7.6g0.4g3.9g
Lihaliemi laimennettu 50g10kcal0g1.5g0.3g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 5g15kcal0.5g0.7g1g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1650g865kcal34.2g129g21.6g34.6g
Valittu annoskoko825g432kcal17.1g64.5g10.8g17.3g
Annoskoko puolitettuna413g216kcal8.6g32.3g5.4g8.7g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251