Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 192g778kcal0g191.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl799g2715kcal16g24g279.5g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g1038g5802kcal87.2g570.9g352.9g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g4232g5925kcal148.1g888.7g190.4g8.5g
Mansikka,pakaste Rainbow1996g699kcal10g139.7g10g37.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16512g31836kcal522.6g3629.4g1665.6g92.8g
Valittu annoskoko8256g15918kcal261.3g1814.7g832.8g46.4g
Annoskoko puolitettuna4128g7959kcal130.7g907.4g416.4g23.2g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148100