Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 87g633kcal1g0.3g70.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 105g132kcal11.5g0.3g9.4g0g
Kaurahiutale 35g131kcal5.1g19.9g2.5g3.5g
Vehnäjauho puolikarkea 113g389kcal11.6g79.4g1.4g4g
Sokeri 126g512kcal0g126g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g175g204kcal4.9g7g17.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Leivinjauhe 3.5g6.1kcal0.2g1.3g0g0g
Mustikka metsä- 175g77kcal0.9g11.2g1g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1652g4223kcal70.4g504.6g205.4g26.6g
Valittu annoskoko826g2111kcal35.2g252.3g102.7g13.3g
Annoskoko puolitettuna413g1056kcal17.6g126.2g51.4g6.7g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932