Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2400g792kcal79.2g117.6g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai3640g12740kcal436.8g2584.4g76.4g109.2g
Hiiva, 50g400g244kcal52.4g4.4g1.6g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g800g464kcal72g40g1.6g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]800g1120kcal112g112g27.2g384g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16520g33622kcal1509.6g5718.4g538.8g986.4g
Valittu annoskoko8260g16811kcal754.8g2859.2g269.4g493.2g
Annoskoko puolitettuna4130g8405kcal377.4g1429.6g134.7g246.6g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427