Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 900g572kcal4.5g106.1g3.6g40.5g
Peruna, vanha, kuorittu 1012g770kcal19g156.9g2g10.1g
Porkkana 562g184kcal3.5g31.3g1.1g14.3g
Juuriselleri 450g142kcal5.6g20.7g0.9g13.9g
Sipuli 382g116kcal4.8g18.4g0.8g6.5g
Vesi, vesijohtovesi 3373g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2.2g5.2kcal0.2g0.9g0.1g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g450g1169kcal13.5g20.2g121.4g2.2g
Piparjuuri, annos 10g562g208kcal25.3g61.8g1.7g42.2g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g562g675kcal12.9g27g56.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16524g7681kcal178.6g886.6g375.6g259.4g
Valittu annoskoko8262g3841kcal89.3g443.3g187.8g129.7g
Annoskoko puolitettuna4131g1920kcal44.7g221.7g93.9g64.9g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.4g2.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331767