Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 125g178kcal15.6g0.4g12.8g0g
Sokeri 160g651kcal0g160.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 147g505kcal15g103g1.8g5.1g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Taloussuklaa, Fazer113g583kcal4.4g63.4g33.9g6g
Voi 113g821kcal1.3g0.5g92g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 75g249kcal1.5g2.3g26.4g0g
Voi 60% rasvaa 15g82kcal0.1g0.1g9.2g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen75g136kcal0.3g32.4g0.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1656g6421kcal76.8g727.4g352.6g25.6g
Valittu annoskoko828g3211kcal38.4g363.7g176.3g12.8g
Annoskoko puolitettuna414g1605kcal19.2g181.9g88.2g6.4g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151814