Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 525g126kcal9.5g11.6g1.6g12.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g114g32kcal0.7g6.8g0.2g2.8g
Valkosipuli 11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Lihaliemikuutio Maggi5.2g15kcal0.5g0.4g1.2g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 88g112kcal18.9g0g3.9g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia88g131kcal14.9g0g7.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1659g854kcal90.6g41g29.8g30.2g
Valittu annoskoko829g427kcal45.3g20.5g14.9g15.1g
Annoskoko puolitettuna415g214kcal22.7g10.3g7.5g7.6g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454