Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste160g0kcal0g0g0g0g
Voi 2400g17410kcal28.6g9.6g1951.2g0g
Manteli 1200g7390kcal288.7g79.2g648g86.4g
Vehnälese 96g219kcal12.8g14.8g4.3g36g
Psylliumkuitu, annos 6g80g40kcal0g0g0g66.4g
Kaakaojauhe sokeroitu 96g406kcal5.5g74.3g9.1g0.8g
Kahvijuoma, keskiarvo 240g7.7kcal0.7g0.7g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2400g7923kcal48g72g840g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka20g80kcal0g19.8g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g800g4128kcal80g182.4g342.4g0g
Raparperi 800g269kcal5.5g44g0.8g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16584g75746kcal939.6g993.6g7592g401.6g
Valittu annoskoko8292g37873kcal469.8g496.8g3796g200.8g
Annoskoko puolitettuna4146g18937kcal234.9g248.4g1898g100.4g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905