Texmex-jauheliapiiras

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa.

Lisää Oivariini rasva ja tapenade.

Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle.

Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.

Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.

Kuumenna rasva pannulla.

Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli.

Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä.

Mausta suolalla.

Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.

Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.

Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi.

Kaada vuokaan.

(Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan.

Nostele päällimmäiseksi.)

Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 8.9g31kcal0.9g6.2g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Oivariini, 60 (100g)5.5g30kcal0.1g0.1g3.3g0g
Oliivitahna,kalamata tapenade (Kreikka), annos 5g2.7g4.1kcal0.1g0.2g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha22g36kcal4.2g0g2.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, tuore11g2.2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Texmex juustoraaste (Valio), annos 150g8.2g28kcal2.1g0g2.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)11g14kcal1.2g0g1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%11g18kcal0.3g0.3g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana166g327kcal18g14.8g21.4g1g
Valittu annoskoko83g163kcal9g7.4g10.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna42g82kcal4.5g3.7g5.4g0.3g
Arvot/100g100g197kcal10.8g8.9g12.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447965