Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu19g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa11g31kcal2.4g0g2.4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g11g63kcal2.5g0.7g5.6g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g21g12kcal1.9g1g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)4.2g24kcal1g0.8g2.1g0g
Seesaminsiemen6.3g35kcal1.7g0.7g3g0.5g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3.1g10kcal0.9g0.2g0.6g1g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti3.1g18kcal0.8g0.4g1.4g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.6g0.3kcal0g0g0g0.5g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl1g9kcal0g0g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana167g458kcal26.8g8.6g35.6g4g
Valittu annoskoko84g229kcal13.4g4.3g17.8g2g
Annoskoko puolitettuna42g115kcal6.7g2.2g8.9g1g
Arvot/100g100g274kcal16g5.1g21.3g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202