Jauhelihapasta kalkkunasta ja kesäkurpitsasta

Pese ja leikkaa suuren kesäkurpitsan päätykovat pois.

Suikaloi pituussuunnassa omenankuorintaveitsellä nauhapastan paksuiseksi koko kurpitsa.

Puolita kaikki pestyt kirsikkatomaatit (1/2 rasiaa), silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Laita pannulle öljy, kuumenna se ja paista siinä kalkkunanjauheliha.

Lisää sipulit ja tomaattipyree.

Lisää mausteet, suola, tomaatit ja ketsuppi kun sipulitkin ovat kypsyneet ja viimeiseksi kesäkurpitsaviipaleet.

Paista vielä muutama minuutti kunnes kesäkurpitsasuikaleet ovat pehmeitä ja taipuvaisia.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Mei
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 300g54kcal1.7g7.5g1.2g2.1g
Kirsikkatomaatti, 50g94g19kcal0.6g3.6g0.3g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g26g19kcal1.2g3.4g0.1g0g
Kalkkunan Jauheliha (Kariniemi), annos 400g300g417kcal57g0g21g0g
Heinz ketsuppi14g14kcal0.1g3.2g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g1.5g5.6kcal0.2g0.9g0.1g0g
Basilika, kuivattu 1.5g3.8kcal0.2g0.3g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.1g
Sipuli, kokonainen 50g75g20kcal1g3.6g0.1g0.5g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1661g1262kcal125.6g48.6g60.8g7.4g
Valittu annoskoko830g631kcal62.8g24.3g30.4g3.7g
Annoskoko puolitettuna415g316kcal31.4g12.2g15.2g1.9g
Arvot/100g100g76kcal7.6g2.9g3.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325696