Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%1200g1920kcal32.4g32.4g180g0g
Poronkäristys (Kylmänen)1344g1814kcal268.8g1.3g80.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g120g876kcal1.2g1.2g96g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g672g168kcal6.7g32.9g1.3g16.8g
Peruna, keskikokoinen 60g1920g1152kcal28.8g249.6g1.9g17.3g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto600g1680kcal114g0g132g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g48g125kcal6.2g1g10.6g0.2g
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16608g15470kcal916.2g636.8g1004.8g68.6g
Valittu annoskoko8304g7735kcal458.1g318.4g502.4g34.3g
Annoskoko puolitettuna4152g3868kcal229.1g159.2g251.2g17.2g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763