Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen15g105kcal0.1g0.1g11.7g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 169g39kcal3.1g4.1g0.3g3.6g
Lehtikaali 53g21kcal1.8g2.2g0.3g1.1g
Kesäkurpitsa zucchini 218g39kcal1.2g5.5g0.9g1.5g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g75g45kcal0.7g3.9g3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1665g504kcal14.2g32.4g32.4g12.8g
Valittu annoskoko833g252kcal7.1g16.2g16.2g6.4g
Annoskoko puolitettuna416g126kcal3.6g8.1g8.1g3.2g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612