Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste161g0kcal0g0g0g0g
Voi 2408g17469kcal28.7g9.6g1957.8g0g
Manteli 1204g7415kcal289.7g79.5g650.2g86.7g
Vehnälese 96g220kcal12.8g14.8g4.3g36.1g
Psylliumkuitu, annos 6g80g40kcal0g0g0g66.6g
Kaakaojauhe sokeroitu 96g408kcal5.5g74.6g9.2g0.8g
Kahvijuoma, keskiarvo 241g7.7kcal0.7g0.7g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2408g7950kcal48.2g72.2g842.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka20g80kcal0g19.9g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g803g4142kcal80.3g183g343.6g0g
Raparperi 803g270kcal5.5g44.1g0.8g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16640g76002kcal942.8g996.8g7617.8g402.8g
Valittu annoskoko8320g38001kcal471.4g498.4g3808.9g201.4g
Annoskoko puolitettuna4160g19001kcal235.7g249.2g1904.5g100.7g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905