Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g386g463kcal81g0g15.4g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g281g152kcal21g2.5g5.9g1.1g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)88g75kcal0.9g3.1g6.1g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.3g1.1kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 35g11kcal1.3g0.3g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1666g1798kcal212.4g42.4g84.4g4.8g
Valittu annoskoko833g899kcal106.2g21.2g42.2g2.4g
Annoskoko puolitettuna417g450kcal53.1g10.6g21.1g1.2g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450