Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 56g169kcal10g27.1g0.6g6g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.4kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g175g105kcal2.6g22.8g0.2g1.6g
Vesi, vesijohtovesi 263g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g109g164kcal1.1g6.6g14.2g0.8g
Oliiviöljy 44g387kcal0g0g43.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 64g220kcal6.5g44.8g0.8g2.2g
Ohrajauho 48g158kcal4g31g1g3.7g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 26g70kcal2.2g12.1g1.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1666g2570kcal53.8g294.2g123.6g32.8g
Valittu annoskoko833g1285kcal26.9g147.1g61.8g16.4g
Annoskoko puolitettuna417g643kcal13.5g73.6g30.9g8.2g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.7g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694