Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g26g87kcal1.9g18.6g0.5g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.5g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 300g115kcal3g20.7g0.6g7.5g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g120g204kcal24g0g12g0g
Basilika, tuore 3.9g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi3.3g9kcal0.3g0.2g0.8g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g150g60kcal7.5g7.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1668g1080kcal83.4g99.6g34.8g19.2g
Valittu annoskoko834g540kcal41.7g49.8g17.4g9.6g
Annoskoko puolitettuna417g270kcal20.9g24.9g8.7g4.8g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387531