Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 376g377kcal64.7g0g12.9g0g
Chili paprika punainen56g23kcal1.1g5.1g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g251g50kcal1.5g9.5g0.8g15g
Punasipuli, kuorittu, 100g38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Ruohosipuli, tuore63g17kcal0.9g2.4g0.4g0.7g
Lime, kuorittu, annos 50g38g14kcal0.2g0.8g0.4g1.1g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Korianteri, tuore, annos 20g6.3g1.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1670g991kcal138.2g40.8g29.2g35.8g
Valittu annoskoko835g495kcal69.1g20.4g14.6g17.9g
Annoskoko puolitettuna418g248kcal34.6g10.2g7.3g9g
Arvot/100g100g59kcal8.3g2.4g1.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521