Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot526g1524kcal73.6g5.3g136.7g0g
Sipuli (kuorittu)1001g270kcal13g48.1g2g17g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g501g150kcal5g20g1.5g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa3004g4205kcal829g0g75.1g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 751g2928kcal16g16.5g315.4g0g
Crowmoor siideri2503g1001kcal0g97.6g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)75g541kcal0.1g0.1g60.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16720g21239kcal1873.4g375.2g1181.6g34g
Valittu annoskoko8360g10620kcal936.7g187.6g590.8g17g
Annoskoko puolitettuna4180g5310kcal468.4g93.8g295.4g8.5g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542