Hirvihöystö

Leikkaa liha pieniksi kuutioksi ja ruskista voin ja öljyn sekoituksessa.

Lisää paloitellut porkkanat, sipulit ja mausteet.

Kaada viini ja lihaliemi joukkoon.

Hauduta kunnes lihat ovat pehmeitä.

Suurusta kylmään veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.

Mausteeksi olen laittanut riistamaustetta ja laakerinlehden.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jos oma paino sallii voit lisätä lorauksen kermaa.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 500g562kcal105.6g0g15g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Porkkana 65g21kcal0.4g3.6g0.1g1.7g
Punaviini 75g53kcal0.2g0.1g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.6kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g7.5g8.2kcal0.4g1.6g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 3.5g10kcal0.4g0.5g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1675g1481kcal221g43.6g32.6g11g
Valittu annoskoko838g741kcal110.5g21.8g16.3g5.5g
Annoskoko puolitettuna419g370kcal55.3g10.9g8.2g2.8g
Arvot/100g100g88kcal13.2g2.6g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75890