Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g20g6.1kcal0.2g1.4g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g8.7g5.2kcal0.1g1.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g1.2g1.5kcal0g0.1g0.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g4.4g11kcal0.7g0g1g0g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana168g73kcal2.2g5.6g4.6g0.4g
Valittu annoskoko84g36kcal1.1g2.8g2.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna42g18kcal0.6g1.4g1.2g0.1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.3g2.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850