Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 7.5g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)3.7g1kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 3.7g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Tomaattipyree, Pirkka2.6g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste15g15kcal2.7g0g0.4g0g
Katkarapu pienet (pirkka)6.7g4.5kcal1g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)9g10kcal1.6g0.2g0.3g0g
Valkoviini kuiva 3.7g2.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana168g96kcal11g2.6g3.6g0.8g
Valittu annoskoko84g48kcal5.5g1.3g1.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna42g24kcal2.8g0.7g0.9g0.2g
Arvot/100g100g57kcal6.5g1.5g2.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156