Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.3g0.2g0.6g
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Voi 7.8g57kcal0.1g0g6.3g0g
Kananmuna 50g(kpl)9g12kcal1g0g0.8g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g22g20kcal0.5g2.8g0.7g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g0.6g2.1kcal0g0.5g0g0g
Mustikka metsä- 15g6.6kcal0.1g1g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana169g416kcal6.8g58.4g16.2g2.2g
Valittu annoskoko85g208kcal3.4g29.2g8.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna42g104kcal1.7g14.6g4.1g0.6g
Arvot/100g100g246kcal4g34.6g9.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432308