Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Kesäkurpitsa zucchini 15g2.8kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Sipuli 9g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g2.1kcal0g0g0.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 3.5g10kcal0.1g0.1g1g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 6.8g9kcal0.6g1.2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana169g61kcal2g6g2.8g2g
Valittu annoskoko85g31kcal1g3g1.4g1g
Annoskoko puolitettuna42g15kcal0.5g1.5g0.7g0.5g
Arvot/100g100g36kcal1.2g3.5g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906