Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)4.4g14kcal0.7g2.3g0.3g0.6g
Porkkana 13g4.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)12g41kcal1.4g7.5g0.6g0.6g
Hiivaleipävehnäjauho 16g53kcal2g9.7g0.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana170g292kcal9.2g41.4g9.6g5.2g
Valittu annoskoko85g146kcal4.6g20.7g4.8g2.6g
Annoskoko puolitettuna42g73kcal2.3g10.4g2.4g1.3g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.4g5.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138