Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 17g13kcal0.3g2.8g0g0.2g
Kukkakaali 26g6.2kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Herneet (Apetit)15g7.7kcal0.8g0.8g0.1g0g
Rypsiöljy 3.7g32kcal0g0g3.7g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g2.2g2.1kcal0g0.4g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g1g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Sinappi 1g1.3kcal0g0.1g0.1g0g
Salaatti, jäävuori tuore3.7g0.4kcal0g0g0g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g2.2g0.3kcal0g0g0g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro2.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana170g145kcal4g11.2g8.6g2.4g
Valittu annoskoko85g72kcal2g5.6g4.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna42g36kcal1g2.8g2.2g0.6g
Arvot/100g100g85kcal2.4g6.6g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056