Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva12g7.9kcal1.8g0g0.1g1.5g
Koff, kolmonen175g70kcal0g3.8g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g175g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g175g620kcal12.2g133g3.5g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g175g613kcal21g124.2g3.7g5.2g
Kananmuna kuoreton 128g183kcal16g0.4g13.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g2986kcal102g522.8g41g13.4g
Valittu annoskoko840g1493kcal51g261.4g20.5g6.7g
Annoskoko puolitettuna420g747kcal25.5g130.7g10.3g3.4g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316441