Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g192g115kcal2.9g24.9g0.2g1.7g
Vesi258g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste67g17kcal0.6g3.2g0.2g1.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0g
Rypsiöljy rainbow2g18kcal0g0g2g0g
Sipuli, kokonainen 50g17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.1g
Sokeri1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g200g70kcal2g13g1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 25g69kcal0.5g0.7g7g0g
Jauheliha, sika-nauta 76g169kcal13.3g0g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g942kcal39.4g89.4g46.6g7.4g
Valittu annoskoko840g471kcal19.7g44.7g23.3g3.7g
Annoskoko puolitettuna420g236kcal9.9g22.4g11.7g1.9g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188