Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)165g45kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Lehtiselleri 120g15kcal1.3g1.3g0.2g1.2g
Kasvisliemi laimennettu 5994g556kcal17.4g24.6g43.2g3g
Risottoriisi (Risella), 60g1199g4196kcal95.9g899g20.4g36g
Valkoviini kuiva 375g257kcal1.2g2.2g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g450g1744kcal148.3g0g127.7g0g
Oliiviöljy 75g663kcal0g0g74.9g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16800g15002kcal536.2g1877.8g533.6g87g
Valittu annoskoko8400g7501kcal268.1g938.9g266.8g43.5g
Annoskoko puolitettuna4200g3750kcal134.1g469.5g133.4g21.8g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743