Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1998g939kcal36.4g143.1g18.4g25.2g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 80g241kcal0.1g59.2g0g0g
Vesi999g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 54g477kcal0g0g53.9g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g799g2478kcal95.9g575.5g21.6g95.9g
Pellavansiemenet, Pellavainen400g1838kcal79.1g4g167.4g122.3g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g1199g4316kcal155.9g827.2g36g119.9g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g2797g9791kcal377.6g1835.1g81.1g153.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16800g40160kcal1490g6888.2g756.8g1034.4g
Valittu annoskoko8400g20080kcal745g3444.1g378.4g517.2g
Annoskoko puolitettuna4200g10040kcal372.5g1722.1g189.2g258.6g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544