Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Timjami 4.5g13kcal0.4g1.2g0.3g1.7g
Kananmuna kuoreton 826g1179kcal103.3g2.5g84.7g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl901g766kcal12.6g39.7g63.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 901g2499kcal18g27g252.4g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio1052g3050kcal357.6g0g178.8g0g
Grahamjauho 331g1084kcal34.9g200.6g7.3g32.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl901g3065kcal126.2g576.9g27.9g49.6g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 601g4269kcal4.5g2.4g480.8g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g1803g1623kcal288.5g25.2g46.9g0g
Sipuli (kuorittu)751g203kcal9.8g36.1g1.5g12.8g
Ruokasuola jodioitu 21g0.5kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 301g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16800g35534kcal1913.2g1827.8g2287.8g196.8g
Valittu annoskoko8400g17767kcal956.6g913.9g1143.9g98.4g
Annoskoko puolitettuna4200g8884kcal478.3g457g572g49.2g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490