Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow1599g1599kcal367.7g0g14.4g0g
Herkkusieni 1359g216kcal28.5g4.1g4.5g20.4g
Sipuli 1199g363kcal15g57.5g2.4g20.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g96g100kcal7.6g15.6g0.6g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 80g274kcal8.1g55.9g1g2.8g
Vesi2398g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g40g88kcal6.8g6.8g3.6g0.2g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%799g1519kcal79.9g40g111.9g0g
Tilli, tuore 799g239kcal29.5g7.2g6.4g16.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl40g360kcal0g0g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16832g9558kcal1088g380.4g370.2g129.2g
Valittu annoskoko8416g4779kcal544g190.2g185.1g64.6g
Annoskoko puolitettuna4208g2390kcal272g95.1g92.6g32.3g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343