Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g800g1086kcal41.6g203.1g10g18.6g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1333g1713kcal276.6g0g66.6g0g
Oliiviöljy 72g637kcal0g0g72g0g
Sipuli (kuorittu)267g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka267g29kcal2.9g2.9g0.5g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g347g97kcal2.1g20.6g0.7g8.7g
Parsakaali, keitetty, suolaa 400g139kcal18.3g7.7g1.2g9.9g
Vesi3999g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 267g849kcal65g121.8g5.1g23.7g
Kananmuna kuoreton 293g418kcal36.7g0.9g30.1g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk373g146kcal6.3g28.4g0.4g18.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16832g10372kcal906g796.4g374.2g173.6g
Valittu annoskoko8416g5186kcal453g398.2g187.1g86.8g
Annoskoko puolitettuna4208g2593kcal226.5g199.1g93.6g43.4g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390