Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2000g920kcal64g96g30g0g
Hiiva, 50g200g122kcal26.2g2.2g0.8g0g
Sokeri 560g2273kcal0g559.4g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g40g124kcal4.4g24g2.8g11.2g
Kananmuna 50g(kpl)200g252kcal22g0.6g18g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4400g15097kcal448.4g3080g52.8g154g
Voi 600g4353kcal7.1g2.4g487.8g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g400g1280kcal68g184g30g70g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16840g48842kcal1280.2g7897.2g1244.4g470.4g
Valittu annoskoko8420g24421kcal640.1g3948.6g622.2g235.2g
Annoskoko puolitettuna4210g12211kcal320.1g1974.3g311.1g117.6g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224726