Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow1600g1600kcal368g0g14.4g0g
Herkkusieni 1360g216kcal28.6g4.1g4.5g20.4g
Sipuli 1200g363kcal15g57.6g2.4g20.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g96g100kcal7.6g15.6g0.6g1.9g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Vesi2400g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g40g88kcal6.8g6.8g3.6g0.2g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%800g1520kcal80g40g112g0g
Tilli, tuore 800g240kcal29.5g7.2g6.4g16.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl40g360kcal0g0g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16848g9567kcal1089.2g380.8g370.4g129.2g
Valittu annoskoko8424g4784kcal544.6g190.4g185.2g64.6g
Annoskoko puolitettuna4212g2392kcal272.3g95.2g92.6g32.3g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343